Facebookpost

Verenigingen van Wolfsdonk kunnen via dit formulier een aanvraag indienen om een post te plaatsen op de Facebookpagina ‘Wolfsdonk leeft’. Je kan activiteiten van je vereniging aankondigen of nadien een fotoverslag brengen, een oproep doen voor vrijwilligers, een leuk weetje over Wolfsdonk vertellen … Het is echter niet de bedoeling om commerciële berichten op deze pagina te plaatsen.

Gelieve je aanvraag drie dagen op voorhand door te sturen, anders kunnen we mogelijk niet garanderen dat je post op het gewenste tijdstip verschijnt.

Hoe maak je een goede facebookpost?

 

Wees kort en bondig

 • Gebruik een kort, sprekend tekstje en denk goed na over je boodschap. Korte berichten worden vaker gelezen, niemand zit te wachten op lange epistels.
 • Spreek mensen aan (Jij komt toch ook!, Ga jij dit weekend ook naar …?) en gebruik een ‘call to action’ (Schrijf je nu in via …, stuur een mailtje naar …, surf snel naar www. … voor meer info!)

Breng variatie in je berichten

 • Kondig je activiteit aan of breng achteraf een fotoverslag. Ook ‘the making of’ vinden mensen leuk. Trek bijvoorbeeld eens een foto wanneer je aan het vergaderen bent of tijdens de voorbereiding van een activiteit.

Beelden zeggen meer dan woorden

 • Gebruik altijd een toffe foto of filmpje bij je bericht. Dit trekt de aandacht en je bericht valt sneller op in anderen hun nieuwsoverzicht. Zorg ook dat het beeld inhoudelijk bij je tekst past.
 • Zorg dat je afbeeldingsbestand een type jpg- of png-bestand is, pdf kan je niet op Facebook plaatsen.

Probeer interactie te creëren

 • Probeer reactie uit te lokken door een vraag te stellen of een poll te maken (Laat ons weten wat jij dit weekend gaat doen, Wat vind jij het leukst aan de zomer? Tag iemand die er vorig jaar ook bij was …)
 • Dit werkt het best als je de vraag aan het einde van je bericht stelt.

Nog enkele tips

 • Vermijd spellingsfouten, dus lees alles nog eens goed na.
 • Heb je graag dat we de post vanop de Facebookpagina van je vereniging delen op Wolfsdonk leeft? Zet dan in het tekstvak bijvoorbeeld: delen Facebookpost KLJ Wolfsdonk.
 • Lange webadressen (bv. www.ditadresneemtechtteveelplaatsinachtermijnbericht.be) kan je gemakkelijk inkorten via deze website: bitly.com. Je krijgt er een kortere link die je naar dezelfde webpagina stuurt.

Formulier

  Upload hier de afbeeldingen voor je facebookpost (maximaal 6)

  Onze Partners

  landelijke gilde Wolfsdonk
  Verenigde Vrienden Wolfsdonk
  KVLV Wolfdsonk
  Onze School Wolfsdonk